21 Ekim 2016 Cuma

Başkanlık Konusunda Kim Ne Zırvalıyor?

Son Kamuoyu Araştırması:Türkiye Halkı;Şiddetle Ve Hiddetle Başkanlık Arzuluyor.

   Yapılan son kamuoyu araştırması, toplumun şiddetle ve hiddetle başkanlık sistemini arzuladığını; parlamenter sistemden sıkılıp bunalıma giren insanların intiharın eşiğine geldiğini gözler önüne serdi.                                                                   
Kahvehaneler Roma Senatosu Gibi Çalışıyor.       
 Toplumun büyük bir çoğunluğunun parlamentoyu burjuvazinin ahırı olarak gördüğünü; parlamenter sistem, başkanlık, yarı başkanlık, çoğunlukçu demokrasi, çoğulcu demokrasi gibi kavramların toplum nezdinde derinlemesine tartışıldığını, her kahvehanenin, muhtarların başkanlığında birer Roma senatosu gibi işlediğini belirten, Kondar araştırma şirketi başkan ve aynı zamanda Turabi Sevenler Yardım ve Dayanışma Vakfı kurucu üyesi Acur Bilen  son yaptıkları kamuoyu araştırması hakkında şunları söyledi:                      
Halk, Millet Vekillerinin Durumuna Üzülüyor.


‘’Arkadaşlar, araştırmalarımız şunu açıkça ortaya koyuyor ki insanlar biliyor kardeşim, İnsanlar neyin ne olduğunu biliyor. Biz anket sonuçlarında millet vekillerinin durumuna üzülüp başkanlık için can atan insanlarla karşılaştık. Bu durumu şöyle açıklayayım: Bir millet vekil bugün, vekil olabilmek için milyonlarca para harcıyor, yeri geliyor milyon dolarlık işini  bırakıp milli iradeyi temsil etmek için meclise gidiyor.Eeee sonuç ortada, aldıkları maaş  bu adamların  çerez parası. ihale kovalamaydı, rüşvetti bi yere kadar, zaten hepsinin böyle bir fırsatı da yok .bunu bilen  vatandaş haliyle üzülüyor. İçi parça parça oluyor ve ister istemez  sistemi sorgulamaya başlıyor. Acaba bu parlamenter sistem ne kadar doğru. ,%10’luk seçim barajı varken milli irade gerçekten meclise yansıyor mu? Hükümet sistemi mi, başkanlık sistemi mi ? İnsanların kafasında deli sorular.
    Halk Şiddele ve Hiddetle Başkanlığı Arzuluyor
  Yapılan anket sonucunda, insanların verdiği cevapların yüzdelik dilimi hakkında da bilgiler paylaşan Acur Bilen; ‘’İnsanlara evirip çevirmeden doğrudan, ‘kardeş sen başkanlık, istiyor musun, istemiyor musun ?’  diye sorduğumuzda aldığımız cevaplar ortada.’’ diyerek ayrıntılar hakkında şu detayları paylaştı:
       %15 o kız bana bakacaksa neden olmasın kanka, biz başkanlığa varız.
      %17 her mücahit, bir müteahhit olacaksa ki olacak eminiz. Başkanlık da olur inşallah.
      %27 makarna bulamasak pasta yeriz, başkanlık en hayırlısı.
     % 23 münecim başı Burhan Kuzu olursa çok iyi olur.
     % çok azlık bir dilim, götünün kılı dahi olurum.
    % başka bir kesim, anamı da alıp, başkanlık seçiminde evet diyeceğim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder